Stichting NoNonsense is een theateropleiding met groepen voor verschillende leeftijden in Breda en Rijen.

Stichting NoNonsense heeft de volgende doelstellingen:

-Het begeleiden van ambitieuze, gedreven amateurs van 7 tot ongeveer 99 jaar die het maken van theater, maar musical in het bijzonder, als een passie ervaren.

-Het maken van hoogwaardige musicalproducties.

-De begeleiding van de deelnemers vindt uitsluitend plaats onder professionele leiding door ervaren mensen uit het musicalvak.

Theatergroep NoNonsense Rijen (voor leden van 18 jaar en ouder) zal vanaf 1 september 2014 gaan werken aan de musical Urinetown. Theatergroep NoNonsense Rijen is gestart in 2005 en is voor leden vanaf 18 jaar toegankelijk. Sommige leden hebben met NoNonsense als achtergrond ervaring opgedaan en zijn aangenomen op de (voor)opleiding van het Conservatorium, de Frank Sanders’ Akademie voor Musicaltheater of de MusicalFactory, voor anderen is het een uit de hand gelopen hobby, want passie is een vereiste en ongeveer een half uur per dag thuisstudie ook. De uitvoeringen zijn in juni 2015.

Lestijd: woensdag van 19.30-22.30 uur, zaal D’n Appel in Rijen

Kosten: €52,50 per maand (10 maanden)

Docententeam Stichting NoNonsense: Richard Spijkers, Tamira Steelink, DJ Jansen, Joost de Jong en Sabine Beens

Op 31 augustus 2014 is er een kennismakingsdag in Zaal D’n Appel op Camping D’n Mastendol, Oosterhoutseweg 7 in Rijen. Wij willen graag weten wat je al kunt en waar er nog werk te verrichten is. We werken straks aan drie disciplines en een breder beeld is fijn voor de artistieke leiding. Daarom wordt er gevraagd om een nummer naar keuze in te studeren met een instrumentale versie, die wij verzorgen en een ensemblezangnummer. Hiervoor krijg je nummers toegestuurd in een We transferbestand. Op de dag zelf studeren we ook samen een dans in, die je in kleine groepjes laat zien. We doen speloefeningen en eventueel wat zangoefeningen om te kijken welke mogelijkheden je stem biedt. Dit alles op een laagdrempelige en gezellige manier.

Als de groep eenmaal begonnen is worden er aparte audities georganiseerd voor de grotere rollen. Je kunt ervoor kiezen om hier wel of niet aan mee te doen. Deelname aan de kennismakingsdag kost €15. Dit kun je (gepast) contant betalen op de kennismakingsdag.

Op 14 juni zijn er gratis kennismakingslessen in Rijen voor volwassenen (18+) van 15.30-16.30 uur op Camping D’n Mastendol, Oosterhoutseweg 7 in Rijen. Kom jij ook kijken hoe leuk onze lessen zijn? Probeer het gratis een keer uit.

Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.stichtingnononsense.nl.