Greg & Baud Productions is op zoek naar goede en enthousiaste zangers en zangeressen met sterke acteerkwaliteiten voor de nieuwe familievoorstelling OLIVER!..

Oliver! vertelt het verhaal van Charles Dickens' Oliver Twist, het weesjongetje dat opgroeit in een oud, somber weeshuis in het 19e eeuwse Londen. Als Oliver wordt verkocht aan de begrafenisondernemer, neemt hij al gauw de benen. Terwijl Oliver rondzwerft in de straten van Londen ontmoet hij een bende zakkenrollers o.l.v. Fagin.

Oliver wordt ingewijd in de kunst van het stelen en zijn leven krijgt een andere twist….

De voorstelling, wordt in de kerstvakantie (18 december 2014 t/m 4 januari 2015) gespeeld in het Kwadrant Theater en zal tenminste 14 keer te zien zijn!

Repetities en beschikbaarheid

Er wordt gerepeteerd op maandag- en woensdagavond in het Kwadrant Theater van 20.00 uur tot 22.30 uur in de periode van 8 september t/m 17 december. Op deze avonden zullen alle disciplines aan bod komen (spel,zang,dans staging). Op beide repetitieavonden en op onderstaande data wordt volledige beschikbaarheid verwacht.

Openingspresentatie: vrijdag 5 september 2014 (vanaf 20.00 uur)

Kennismakingsweekend: zaterdag 6 en zondag 7 september 2014

Repetitieweekenden: 11/12 oktober en 15/ 16 november 2014

Voorstellingen

De precieze speeldata worden vóór de audities bekend gemaakt. Wij werken voor alle rollen bij deze productie met één cast en gaan ervan uit dat je alle voorstellingen kunt spelen. Alleen de rol van Oliver zal gedubbeld worden. Greg & Baud Productions is een amateur theaterstichting waar een goede en gezellige werksfeer centraal staat. De spelerscontributie voor deze productie bedraagt € 50,-.

Audities

Ben jij een teamplayer, beschikbaar en enthousiast? Opgeven voor de audities kan vóór 18 juni 2014 door onderstaand formulier in te vullen en als bijlage mee te sturen naar audities@greg-baud.nl.

Vergeet niet een recente foto mee te sturen.

De audities staan gepland op onderstaande data. Na je aanmelding word je door ons ingedeeld en ontvang je meer informatie over je auditie.

Zondag 22 juni 2014 (10.00 – 22.30) : Eerste ronde - zangaudities

Zondag 29 juni 2014 (10.00 – 22.30): Eerste ronde vervolg - zangaudities & Tweede ronde spelaudities

Voor de auditie wordt van je verwacht een eigen gekozen Nederlandstalig musicalnummer in te studeren. Op de 2e zondag nodigen we de auditanten uit die in aanmerking komen voor een plek in de productie en je doet een spelauditie met scènes uit het script. Deze ontvang je voorafgaand via de mail.

Team

Het artistieke team staat onder leiding van regisseurs Suzanne Quist en Robbin Plugge en de muzikale leiding is in handen van Thijs van Gurp. Begin september wordt bekend gemaakt wie dit team verder zullen versterken.

Rollen – OLIVER!

Voor de musical OLIVER! zijn we op zoek naar enthousiaste jongens en meiden tussen de 12 t/m 16 jaar en mannen en vrouwen, vanaf 17 jaar, met sterke zang en acteerkwaliteiten. Hieronder vind je een korte beschrijving van de rollen. Omdat we nog geen inzicht hebben in de gemiddelde leeftijd van de aanmeldingen staan er nog geen leeftijden bij de personages. Deze worden na de audities op elkaar afgestemd.

Oliver Twist is een weesjongen tussen de 12 en 14 jaar. Oliver wordt vanuit het weeshuis verkocht aan de begrafenisondernemer, maar weet te vluchten. Hij komt Dodger tegen die hem meeneemt naar de bende van Fagin.

Fagin is een excentrieke man die leiding geeft aan een bende van jongens en meiden. Hij leert ze de fijne kneepjes van het zakkenrollen.

Dodger is een brutale jongeman van tussen de 14 en 16 jaar die Oliver introduceert bij Fagin en de bende.

Bill Sikes is de vriend van Nancy en een zakelijke kennis van Fagin. Bill is een imposante autoritaire verschijning.

Nancy is de vriendin van Bill Sikes en opgeleid door Fagin in haar jonge jaren. Ze werkt inmiddels in de herberg, maar staat nog geregeld klaar voor de jongens en meiden uit de bende.

Bet is het jongere zusje van Nancy. Ze komt net als haar zus uit de bende van Fagin en volgt haar zus in alles.

Meneer Bumble is het hoofd van het werkhuis waar Oliver is opgegroeid. Het is een chagrijnige en lusteloze man.

Weduwe Corney is de directrice van het weeshuis en steunt meneer Bumble bij zijn beslissingen.

Meneer Brownlow is een welgestelde man die Oliver uiteindelijk opvangt en verzorgd.

Meneer Sowerberry is de begrafenisondernemer die Oliver koopt van meneer Bumble met als doel om Oliver in te zetten als doodbidder. Meneer Sowerberry is een man die zijn werk serieus neemt, maar met een vleugje cynisme.

Mevrouw Sowerberry is de echtgenote van meneer Sowerberry en is een strenge en onvriendelijke vrouw.

Charlotte is de dochter van het stel Sowerberry. In tegenstelling tot haar moeder is Charlotte een vrolijke flirterige meid.

Noah Claypole is een sullige assistent van de Sowerberry's. Hij stelt zich autoritair op richting Oliver, maar is in feite een kneus.

Mevrouw Bedwin is de lieve huishoudster van meneer Brownlow.

Meneer Grimwig is een arts.

10 jongens/ meiden voor in de bende van Fagin

Voor de bende zijn we op zoek naar jongens en meiden tussen de 12 en 16 jaar die kunnen zingen, dansen en acteren.

In de bende zitten diverse karakters en ze moeten vooral lef hebben!

Ensemble

Voor het ensemble zijn we op zoek naar enthousiaste mensen met sterke zang en acteerkwaliteiten die naast de spelscènes ook zorg dragen voor de dans/ staging en de meerstemmigheid van de zangpartijen

Download hier het auditieformulier