Stichting NoNonsense is een theateropleiding met groepen voor verschillende leeftijden in Breda en Rijen.

Stichting NoNonsense heeft de volgende doelstellingen:

-Het begeleiden van ambitieuze, gedreven amateurs van 7 tot ongeveer 99 jaar die het maken van theater, maar musical in het bijzonder, als een passie ervaren.

-Het maken van hoogwaardige musicalproducties.

-De begeleiding van de deelnemers vindt uitsluitend plaats onder professionele leiding door ervaren mensen uit het musicalvak.

De Talent Class is er voor leden van 16 t/m 25 jaar en zal vanaf 1 september 2014 gaan werken aan de musical Urinetown.

Deze groep is opgericht in 2013 en bestaat uit jong en bijzonder theatertalent. De aanpak is gericht op het aanbieden van alle disciplines van het muziektheatervak en het ontplooien en ontwikkelen van talenten. Deze groep maakt extra veel uren en werkt op een hoger niveau dan de Theatergroepen in Breda en Rijen. Eventuele doorstroming naar staatserkende Theatervakopleidingen kan hiermee ook bevorderd worden, hoewel NoNonsense bovenal streeft naar een gedegen basis voor elke te nemen stap in het vak. Stichting NoNonsense heeft al leerlingen afgeleverd aan het conservatorium, de Frank Sanders academie en de Musical Factory. Daarnaast zullen er gastlessen gegeven worden, waarbij de groep naast het werken aan Urinetown ander materiaal wordt aangereikt om vakkennis te vergroten. Naast de vaste oefendag wordt er ongeveer een half uur per dag zelfstudie verwacht om je teksten, partijen en dansen te leren.

De Talent Class Breda zal vanaf 1 september 2014 aan Urinetown, the Musical werken. De uitvoeringen zijn in juni 2015.

Lestijd: zaterdag van 09.00-13.00 uur.

Kosten: €85,00 per maand (10 maanden)

Docententeam Stichting NoNonsense: Richard Spijkers, Tamira Steelink, DJ Jansen, Joost de Jong en Sabine Beens

Voor de Talent Class dient elk jaar opnieuw auditie gedaan te worden. De auditiedag wordt gehouden op 30 augustus 2014 op onze locatie Halte 48, Tramsingel 48 in Breda.

Wij willen graag weten wat je al kunt en waar er nog werk te verrichten is. We werken straks aan drie disciplines en een breder beeld is fijn voor de artistieke leiding. Daarom wordt er gevraagd om een nummer naar keuze en een ensemblenummer in te studeren met een instrumentale versie, die wij verzorgen. Ook studeer je een monoloog in. Hiervoor krijg je nummers en monologen toegestuurd in een We transferbestand. Op de dag zelf studeren we samen een dans in, die je in kleine groepjes laat zien. Het kan zijn dat er speloefeningen gevraagd worden of dat we aan de piano wat kleine zangoefeningen met je doen. Ongeveer een week voor de auditiedag krijg je de indeling toegemaild. Als de groepen eenmaal begonnen zijn worden er aparte audities georganiseerd voor de grotere rollen.

Deelname aan de auditiedag kost €15. Dit kun je (gepast) contant betalen bij binnenkomst op de dag zelf.

Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.stichtingnononsense.nl.